Sprintray – 3D-tulostamisesta helppoa ja vaivatonta

3D-tulostus on tullut hammaslääketieteeseen mukaan vauhdilla ja printtereillä voidaan tehdä jo laajasti erilaisia tuotteita aina hammasmalleista kokoproteeseihin. Markkinoilla on paljon erilaisia printtereitä ja materiaaleja.

3D-tulostamisessa tarvitaan aina useampi laite, koska vaiheita printtauksessa on useita. Tyypillisesti tarvitset laitteita kolme; 3D-tulostimen, pesurin ja UV-kovettimen.

Tulostuksessa on useita eri tekniikoita ja tällä hetkellä DLP-projektori on eniten käytetty, koska se on tarkka ja nopea. Lisää eri tulostustekniikoista voit lukea esimerkiksi Sprintrayn nettisivuilta täältä.

Materiaaleja on paljon erilaisia ja ne kehittyvät jatkuvasti. Jos olet ostamassa tulostinta, ota huomioon, että eri materiaalien vaihto tulee olla helppoa jos käytät useampia eri materiaaleja. Sprintrayn tulostimessa tämä on helppoa, jokaiselle materiaalille on oma tankkinsa, jonka voit napsauttaa helposti irti. Lisää materiaaleista voit lukea täältä.

Pesurissa käytetään isopropanolia (IPA) ja useimmissa pesureissa on kaksi eri säiliötä; ensimmäinen esipesuun ja toinen viimeistelyyn. Näin on myös Sprintrayn pesurissa ja erityisen helppoa pesurissa on säiliön tyhjennys; letku kiinni venttiiliin ja saat laskettua käytetyn IPA:n suoraan jäteastiaan. Voit viimeistelypesun IPA:n käyttää uudelleen esipesussa.

Loppukovetus tehdään UV-kammiossa, jolloin materiaali saa lopullisen kovuuden eikä pintaan jää resiiniä.

Alla olevalla videolla käydään perusteet läpi, kuinka Sprintrayn 3D-tulostinkokonaisuus toimii.

Lisätietoja Sprintrayn 3D-tulostimesta Suomessa antaa:
Markus Tuomaala
0400 591142
markus.tuomaala@imaqen.com

Responses