D.37 kruunun uusinta Zirconia Katana STML

Potilaalla d.37 on kruunutettu useita vuosia sitten ja pikkuhiljaa karioitunut saumoista. Kariesta on mesiaalisesti ja linguaalisesti. Kruunun poiston jälkeen nähdään karieksen tekemä kaviteetti, johon ien on kasvanut sisälle.

Vanha kruunu on purennassa toiminut hyvin, joten tässä kopioitiin kruunun muoto lähes täysin lopulliseen työhön. Suuhygienia potilaalla on kohtuullinen ja taakse on haastavaa saada kruunut sidostettua hyvän syljen erityksen vuoksi. Materiaaliksi valittiin zirconia, sen erittäin hyvän saumatiiveyden vuoksi ja konventionaalisen sementoinnin vuoksi. Tarkemmin materiaalina käytettiin Katana STML A4, joka ensin sintrattiin Speedfirellä ja karakterisoitiin myös Speedfirellä.

Koko työ tehtiin saman päivän aikana, potilaalla on kaksi 30 min aikaa, jossa välissä on tunnin tauko. Jyrsiminen tehtiin kuivajyrsintänä (Primemill) ja tässä kesti 8 minuuttia. Sintraus on Katanalla aina 18 minuuttia ja Glaze tyypillisisesti 8 minuuttia. Näin ehditään työ helposti tehdä tunnin aikana valmiiksi.

Alkutilanne
Vanha kruunu poistettu
Hiottu ja ienlanka mesiaalisesti
Valmis kruunu sementoituna

Responses

  1. Hei,
    ei nyt varsinaisesti liity tähän. Mut neuvoa kyselen.
    Zirkonia jättää pölyä paljon. Miten jyrsin puhdistetaan sen jälkeen?
    Kiittäen, Anton

Comments are closed.