Yleiset
Ossi

Uniapnea ja sen diagnostiikka

Uniapnea on Suomessa yleistyvä kansantauti, joka aiheuttaa pahimmillaan ennenaikaisen kuoleman. Diagnostiikka on tällä hetkellä erikoissairaanhoidon takana, tässä on yksi työkalu lisää.

Lue lisää »
Potilastapaukset
Ossi

D.26 endokruunu

Endokruunun valmistus on hyvä vaihtoehto perinteiselle pilarin valmistukselle ja kruunuhionnalle. Tässä potilastapauksessa käydään läpi yksittäisen molaarin endokruunun teko CEREC:llä

Lue lisää »
Yleiset
Ossi

Valokuvaus rutiiniksi

Valokuvaus on helppoa, mikäli siihen on kehittynyt rutiini ja välineet ovat helposti saatavilla. Tähän kannattaa pyrkiä, sillä se parantaa kommunikaatiota potilaan kanssa huomattavan paljon.

Lue lisää »
Potilastapaukset
Ossi

D.21 traumahampaan hoito

Nuorella potilaalla oli d.21 tapaturmaisesti katkennut, EA-luontoisesti aloitettu juurihoito ja väliaikaistettu. Tavoitteena oli saada siisti hammas katkenneen tilalle.

Lue lisää »
Potilastapaukset
Ossi

Laminaatit etuhampaisiin

Tässä potilastapauksessa tehtiin dd.13,12,22,23 laminaatit ja värimääritys totuttuun tapaan digitaalisesti. Estetiikka varmistettiin diagnostisella vahauksella.

Lue lisää »
Potilastapaukset
Ossi

Väliaikaistaminen CEREC:llä

Tässä potilastapauksessa näytetään miten voit hyödyntää laitteistoa ja jyrsiä väliaikaisen jo vaikka ennen kuin olet koko hammasta poistanut. D.12 on halki ja se korvataan sillalla.

Lue lisää »
Ei enempää artikkeleita