Ossi Vuola

Hammaslääkäri

"Sattuman kautta päädyin opiskelemaan hammaslääketiedettä oman urheilu-uran päättymisen johdosta."

Ossilla on edelleen kova tahto päästä itseään laittamaan ahtaalle, aiemmin se tapahtui suksilla ja näinä päivinä pyörän päällä. Kesällä Ossia voikin tulla haastamaan maastopyörällä XCM-kilpailuissa, satunnaiseseti myös maantielle.

Ossi on valmistunut hammaslääkäriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2017. Jo opiskeluaikana digitaalimaailma oli vahvasti mukana hammaslääketieteessä, samoin kuin omissa harrastuksissa. Opiskeluaikana Ossi oli mukana opiskelijajärjestön toiminnassa ja opiskelun kehittämisessä. Mestari-kisälli -tyyppisestä opetustavasta on vaikea saada riittävästi irti ryhmäkokojen kasvaessa 10-15 kisälliä per mestari. Itä-Suomen yliopisto Kuopiossa ja uusittu hammaslääketieteen klinikka antaakin hyvät mahdollisuudet harjoitella myös digitaalista aspektia.

Digitaalisuus tuo paljon uutta joka alalle, samoin myös hammaslääketieteeseen. Tehokkaat prosessit ovat vielä monelta osin muotoutumassa, mutta nyt jo digitaalimaailma helpottaa päivittäistä työtä etenkin kiinteän protetiikan valmistamisessa.

Ossia parhaiten kuvaa lausahdus: "Jaksan nähdä paljon vaivaa, jotta pääsen jatkossa helpommalla"